Boka express
Skola online Skola online

Alla kan åka skidor

Skidåkning är fantastiskt. Knatte eller gammal, kort eller lång, rund eller smal - alla kan vi åka skidor. Men för en bra start är det viktigaste att börja åka i tillräckligt lätt terräng. Därför har vi skapat ett stort, svagt lutande område anpassat för nybörjare och barn. Området ligger rakt utanför Ski Lodgens entré.

Första försöket
För dig som aldrig har provat skidåkning förut har vi tre stycken skidband i olika längder som fungerar ungefär som en flygande matta. Du glider fram till det långsamma gummibandet och åker sedan lugnt med. Nedför är lutningen så snäll att du stannar av dig själv igen vid bandets början.

Lätta långa nedfarter
När du har klarat av knappliften i samma område som skidbanden och de tillhörande flacka nybörjarbackarna kan du gå vidare. Först till korta knappen, sedan till långa knappen och tro det eller ej men klarar du dessa kan du ta 6-stols Expressliften till toppen. Från både Solklinten och Snöberget finns nämligen gröna backar hela vägen ner till dalen. Den längsta backen är 2700 meter lång.

Tips för bästa och snabbaste start
I vårt nybörjarområde går det utmärkt att prova själv. Men vill du få en flygande start, hitta tekniken snabbt eller övervinna din oro rekommenderar vi vår skidskola. Med 1 till 2 timmars privatlektion får du individuella tips som du sedan utgå från när du tränar själv.
Läs mer om skidskolan här>>

 SE FILMER PÅ VÅR LÄTTASTE SKIDÅKNING

Startbacke - Premiären

 

Nästa steg - Lisas Hage

 

Lång lätt nedfart från Toppen - Gruvvägen