Boka express
Skola online Skola online

Romme idag - snörapport 151230

30 december 2015 | Viktor

Avenyn åter öppen

27 december 2015 | Viktor

Under dagen hölls nedfarten Avenyn stängd för snötillverkning. Till måndagen kommer vi åter att preparera den för skidåkning. Den är nu i gott skick men har ej full bredd.

Nu fortsätter vi arbeta med snötillverkningen i många stängda nedfarter men även kompletteringar i de öppna. Vi hoppas att ni har överseende med detta så ska vi förhoppningsvis kunna öppna fler nedfarter under den kommande veckan samt erbjuda ändå bättre underlag i de redan öppna backarna.

Hälsningar, snö- och pistavdelningen genom Viktor

Annandagen bjöd på finväder

26 december 2015 | Viktor

Äntligen en vinterdag. Häng med på en tur i backen och in i Våffelstugan på deras premiärdag.

(Söndag 27/2 kommer Hemvägen, Snöberget Express och Våffelstugan att vara öppen men Avenyn är stängd för snötillverkning)

Våffelstugan öppnar lördag 26/12

25 december 2015 | Viktor

Nu kan vi ge det glädjande beskedet att Våffelstugan på Snöbergets topp öppnar på annandagen, lördagen den 26/12.

Pistmaskinsförarna har nu jobbat hårt med snön i nedfarten Hemvägen och den är nu redo för skidåkning. I den övre delen är det cirka halv bredd på nedfarten och nere i den smala och flacka delen är det nästan full bredd. 

Även nedfarten Avenyn prepareras just nu för skidåkning till lördag 26/12. Där räcker snön endast till en smal nedfart men vi vill ändå erbjuda möjligheten till denna backe ner mot Romme Syd.

Då det behövs mer snö i Avenyn så kan vi komma att stänga den nedfarten för snötillverkning om kylan blir den rätta. Enligt nuvarande väderprognos så kan det ske redan söndag 27/12. Då förblir ändå Hemvägen och Våffelstugan öppna för en härlig skidutflykt. 

Du når Snöbergets topp med liften Snöberget Express från Romme Syd.

Välkomna till säsongens premiär på Snöberget!

Ny rapport från backarna

23 december 2015 | Viktor

Idag 23 december bjöds det på fin skidåkning i de öppna backarna. Här kommer dagens filmade snörapport:

Nu är säsongen igång med daglig skidåkning

19 december 2015 | Viktor

Det blev en riktigt trevlig skiddag idag men klart till halvklart väder och gott om snö i de öppna nedfarterna. Morgonen bjöd på en frusen yta trots +3 grader då snön hade torkat ur fint under den klara morgonen.

Nu är säsongen igång på riktigt med öppet dagligen. Mest livat i helgen är det i Ski Lodgen som har fullt hus med många både skidsugna och gäster på mysweekend.

Bilden visar förmiddagens vy ner mot Romme Dal. För att se mer av dagen i bilder så klicka dig vidare till fotoalbumet på vår Facebook-sida.

Fotoalbum - Dagen i bilder

Färsk snörapport - Romme idag - onsdag 16/12

16 december 2015 | Viktor

Nu drar säsongen igång på allvar. Ny snö är tillverkad och prepareringen inför helgen pågår nu för fullt.

Luciafirande med skönsång

14 december 2015 | Viktor

Under söndagseftermiddagen bjöds alla julbordsgäster på ett fint luciafirande av detta härliga gäng.

I väntan på att bandvagnarna skulla transportera gästerna till Toppstugan så intogs glögg och pepparkaka i Ski Lodgen, och som bonus på luciafton just ett äkta luciatåg!

Ikväll startar vi snösystemet igen!

12 december 2015 | Viktor

Kylan är äntligen åter och vi kan nu åter tillverka snö på Romme Alpin!

Inatt kommer vi att spruta snö i både de öppna och de stängda nedfarterna. Av de nedfarter som har varit öppna så kommer Skogsriskan imorgon Söndag 13/12 att bli avstängd för snötillverkning.

Gruvvägen, Åkes dröms övre del och Esset kommer vi att preparera under morgonen så att de är redo för skidåkning kl 9.00.

Väderprognosen
Prognosen ser ok ut för snötillverkning de närmsta dygnen och vi nu att tillverka så mycket snö vi kan. Vi återkommer med en filmad snörapport i mitten av veckan.Klarar du att äta sju sorters tallrikar på julbordet?

11 december 2015 | Erica

Häng med oss under en kväll på Toppstugan och vårt dignande julbord. Här rekommenderas du sju olika tallrikar för att avnjuta julens alla läckerheter.

Om du också vill ha det så här härligt finns det platser kvar kommande söndagar 13/12 samt 20/12. Ring oss på 0243-79 58 00 för mer information eller att boka plats.