Boka express
Skola online Skola online

Härlig start på årets sista vecka

27 december 2016 | Erica

Vi är nu inne i årets sista vecka. Snart välkomnar vi år 2017. Idag har vi en helt fantastisk dag i backen, nattens få centimeter nysnö på det nypistade underlaget gjorde underverk!

Visst, det blåste rejält på sina håll, men på Romme Syd var det på sina platser nästintill vindstilla.

Inför nyårshelgen har vi 13 öppna nedfarter och sju liftar. Nere i Nybörjarområdet öppnade vi idag det långa skidbandet, så nu är Nybörjarområdet nästintill komplett!

När öppnar vi fler nedfarter då? Just nu behöver vi fler minusgrader för att tillverka snö. All snö vi haft är nu använd, så fort det blir kallt sätter vi igång med snösprutningen igen.

För dig som inte åker skidor finns en pulkabacke tillgänglig.

Soligt julfirande på Romme Alpin

25 december 2016 | Erica

God fortsättning på julen!

Vi har haft ett par riktigt fina dagar här på Romme Alpin, aningens blåsigt på topparna, men fin skidåkning och solsken!

Just nu preparerar vi backarna inför morgondagen!

Hoppas vi ses!

På torsdag öppnar vi dagligen!

20 december 2016 | Erica

På torsdag den 22/12 öppnar vi Romme Alpin dagligen till och med den 2 april!

Från den 22/12- 25/1 håller backar och liftar öppet kl. 9.00-15.00. Från 26/1 - 2/4 kl. 9.00-16.00.

På torsdag öppnar vi 10 nedfarter och sju liftar. Vi öppnar Våffelstugan på toppen av Snöberget, så nu är samtliga restauranger öppna för säsongen.

Även skidshopen håller från och med idag öppet dagligen. Kanske ett besök för de sista julklapparna...?

Premiärhelgen avklarad!

18 december 2016 | Erica

Vilken skön start vi fick på säsongen! Fem öppna backar, glada människor och så slutligen solsken nu under söndagen! Vi hoppas att ni haft lika bra dagar som vi!

Nu stänger vi i tre dagar innan vi öppnar upp "på riktigt" den 22 december. Från och med torsdag håller vi öppet dagligen från kl 09:00!

Vi kommer även att öppna några fler nedfarter den 22/12. Vilka, kan du läsa om i vår pist- och snörapport

Säsongens första snörapport!

14 december 2016 | Erica

Äntligen!

Vi är så glada att öppna till helgen. Idag tog vi en tur upp på Solklinten för att kika på snöläget och spanade ut över vidderna. Det är så vackert.

Uppe på våra toppar har vi gott om snö, så det blir breda härliga nedfarter. Ner mot Romme Dal smalnar det av aningens, men det är ett riktigt bra underlag det kommer bjudas på.

Till helgen öppnas alltså fem nedfarter och tre liftar.

Från och med nästa vecka, den 22 december öppnar vi för daglig drift och sannolikheten att vi då öppnar fler nedfarter är stor, men vi vet inte vilka i dagsläget.

Nu ser vi fram emot helgens premiär!

Titta gärna på dagens snörapport, här får ni bland annat lyssna till en av våra pistmaskinsförare.

Årets personal på plats!

08 december 2016 | Erica

Igår samlade vi de drygt 450 medarbetarna till ett personalmöte, modell större! Alla är otroligt laddade för att dra igång säsongen.
Något vi är mycket stolta över är att vi i år har över 20 olika nationaliteter bland våra medarbetare.
Det är något vi kommer berätta mer om under vintern!

Vår nya Gästservice och väntan på öppning!

30 november 2016 | Erica

Nu väntar vi åter på minusgrader så vi kan köra snösystemet. Faktum är att vi här om natten sprutade snö och vår förhoppning är att fortsätta i helgen om prognosen håller i sig. Det är många som längtar, även vi!

Vi har ju byggt mycket nere i Romme Dal i sommar - projekt som nu börjar bli klara. Här nedan kan du till exempel se en kort film om snöläget och vår nya Gästservicebyggnad.

I vår nya Gästservice kommer du att köpa ditt SkiPass eller hämta det om du förbokat. Reser du som ledare för en skola eller grupp så är det här inne du kommer att få hjälp. Här kan du även boka skidskola.

En annan nyhet är torget framför Gästservice. Tidigare var här en i- och pålastningsplats. Nu är detta område bilfritt. Inom sinom tid kommer det hända många spännande saker på detta torg!

Julborden är i gång!

23 november 2016 | Erica

Nu närmar vi oss första advent och julborden är i gång i Toppstugan. Bland de många läckerheterna hittar du självklara favoriter samt några nya överraskningar! Naturligtvis är dessertbordet makalöst smakfullt!

Nu hoppas vi även att plusgraderna vänder nedåt minus igen så vi kan göra klart i Romme Dal och på Romme syd. Vi glädjs otroligt mycket åt att den snö vi kunna producera här under november månad!

Begagnatrea startar på lördag 12 november

09 november 2016 | Erica

Nu är det dags att se över utrustningen inför kommande vintersäsong. Saknar du något, eller är det något som inte passar ska du besöka vår begagnatrea som startar nu på lördag den 12 november kl 10.00. Från kl 08.00 kan man hämta sin kölapp, dricka en kopp glögg i Matsäcksstugan medan man väntar på sin tur.

Vår Gästservice kommer även att vara öppen på lördag, så vill man köpa sitt SkiPass för säsongen går det bra.

Skidåkningen då? Vi arbetar på med snötillverkningen. Vi har gott om snö uppe på bergen men lite mindre nere i dalen. Vi arbetar nu för att skapa en sådan bra grund vi bara kan för att kunna erbjuda bra skidåkning hela säsongen 2016/2017

Första natten med snökanonerna igång!

04 november 2016 | Erica

Helt otroligt vad snöovädret i början av denna vecka gjorde- 30 cm natursnö på Snöberget!

Nu går dessutom snökanonerna! Vi har haft vår första natt med snösprutning då minusgraderna varit på vår sida! Nu hoppas vi på fortsatt kyla så att vi kan bygga en bra grund för kommande säsong!