Boka express
Skola online Skola online

Årets näst sista dag

30 december 2017 | Erica

Vilken magisk morgon. En perfekt soluppgång, -2 grader och grymt före i backarna. Man blir så lycklig!

Idag har vi öppnat hela Calles Kurvor, dock med en övre del utan hopp. det ligger några rollers, men annars är det bra åkmöjligheter. Den nedre delen har dock boxar, rails och små hopp.

Vi öppnade även upp Gläntan på Romme Nord idag. Den håller halvbredd så var försiktig närmast kanterna.

Nu hoppas vi att du får ett riktigt gott slut på 2017!

Boxar och rails

29 december 2017 | Erica

Nu har vi öppnat den nedre delen av Calles Kurvor på Romme Nord. Här finns nu ett antal boxar, rails och mindre hopp att leka på.

Innan vi kan öppna hela Calles Kurvor och Juniorparken, behöver vi mer kyla och snö. Vi får hoppas att 2018 bjuder på en kall inledning:)

Hällas hang och Dalvägen

28 december 2017 | Erica

Tre säsongspremiärer denna morgon! Den svarta nedfarten Hällas hang öppnade på Romme syd och nere på Romme Nord öppnade den grönmarkerade Dalvägen. Även liften Långa Knappen öppnade. Väldigt roligt tycker vi.

Ända sedan i morse har vi haft ett härligt och ymnigt snöfall här på bergen. Hoppas det fortsätter, nu vill vi ha en riktigt härlig vinter med mycket snö.

Underbara vinterdagar

27 december 2017 | Erica

Nu är vi inne i årets sista vecka. Idag hade vi en härlig onsdag där solen precis bröt sig igenom molnen, temperaturen låg runt nollan och snön i backarna var kall och fin.

Just nu har vi 15 öppna backar och 10 liftar. Inom de närmsta dagarna planerar vi att öppna Hällas Hang och liften Långa Knappen.

God Jul!

23 december 2017 | Erica

Alla vi på Romme Alpin önskar dig en riktigt GOD JUL!

Vi hoppas du får en underbar julafton i, eller utanför backen.

Om du är på plats hos oss vill vi tipsa dig om Ski Lodgens grötlunch på julafton kl. 11.30-14.00. Den kostar 95 kr vuxen, 75 kr barn 8-15 år, 55 kr 2-7 år.

Ha en underbar dag!

Äntligen riktig säsongsstart!

21 december 2017 | Erica

Nu kära vänner har vi äntligen öppnat för säsongen. Från och med nu har vi öppet dagligen fram till och med den 8 april.

Nu inför jul har vi 14 öppna backar och 10 liftar. Både Toppstugan och Våffelstugan är öppen samt restaurangerna nere i Romme Dal.

Idag var det en magisk morgon och förmiddag!

Härlig smygpremiär och mycket öppet till den 21/12!

16 december 2017 | Viktor

Det blev en riktigt vintrig och fin smygpremiär idag. Se filmen nedan!

Så härligt att skidsäsongen äntligen är här! Imorgon söndag 17/12 har vi samma nedfarter öppna som idag. Dessutom har vi nu laddat kanonerna och kommer att spruta snö över hela berget. Backarna är sedan stängda måndag-onsdag.

Mycket öppet till den 21/12

Men nästan lika roligt som dagens smygpremiären är att Romme Alpin till riktiga premiären på torsdag kommer att öppna 10 nedfarter och 9 liftar. 

Läs det senaste i Pist- och väderrapporten här!

Nu är vi igång!

16 december 2017 | Erica

Nu är säsongen igång. Kl 9.00 släppte vi iväg de första gästerna upp på Solklintens topp för att senare möta dem i Syd Express liftfålla!

Det var aningens dimmigt på toppen, men föret i backarna var helt perfekt! Några centimeter nysnö på ytan. Så härligt att mötas av alla glada leenden på berget.

 

Smygpremiär till helgen 16-17 december

13 december 2017 | Erica

Nu till helgen smygöppnar vi Romme Alpin för säsongen då delar av Nybörjarområdet och Gruvvägen öppnas. Eftersom vi förväntar oss mer kyla kommer snösystemet vara igång vilket kommer ge snörök och dimma. Vi ser fram emot helgen och önskar dig varmt välkommen.

Läs mer om helgens priser och boendealternativ här.

Snöproduktion

06 december 2017 | Erica

Nu passar vi på att skapa så mycket snö som vi bara kan när minusgraderna gör oss sällskap. Det börjar bli stora högar nu!

Vi kommer inte att öppna denna helg, utan har siktet fortfarande inställt på den 21 december.

Igår träffade vi även all den personal som ska arbeta här på Romme Alpin i vinter. Ett riktigt kanongäng som kommer att göra allt för att just du ska trivas!