Boka express
Skola online Skola online

Snart är allt öppet!

19 januari 2018 | Erica

Just nu har vi två backar kvar att öppna. Där jobbas det för fullt idag för att imorgon vara klart! Så ja, vår prognos och plan höll - alla backar är öppna imorgon lördag!

Idag öppnade vi Juniorparken i Calles Kurvor och i går öppnade mångas favorit - Götes Brant!

Sen all denna snö - helt fantastiskt. Det här blir en vinter att minnas! Ha en fin fredag och helg!

Vilken vinter vi har!

17 januari 2018 | Erica

Nu har det snöat i två dagar, det har varit sådan härlig åkning på berget! Hård fin snökanonsnö underst, med uppåt 25 cm nysnö ovanpå!

Snösprutningen är nu slut för säsongen - vi hoppas nu kunna öppna alla nedfarter på lördag! Yey!

En färsk film från dagen:

Det händer mycket

14 januari 2018 | Erica

Nu händer det mycket hos oss. Fler backar öppnas nu succesivt allt eftersom snöteamet blir klara. Idag, söndag, återöppnade till exempel Solstinget och Älgkyssens övre del har säsongspremiär. Det är en backe många gillar.

Du har kanske sett att vi har en skridskobana nere i Romme Dal? den är öppen dagligen kl 9.00-20.00. Skridskor går att hyra i uthyrningen, om du inte tar med dig egna. Vissa tider ( efter 16.00 ) har skidskolan abonnerat ytan för aktivitet,

I shopen har vi varje vecka "veckans vara" en produktkategori till ett bättre pris. Kika gärna in och se vad de erbjuder - kan bli årets klipp!

Ett tips!
Kommande vecka 3 har Rommi Våffelkalas på måndag och onsdag. En garanterat föräldrafri aktivitet för barn mellan 4-8 år. Mer information fås i Gästservice.

Väldiga temperaturskillnader

10 januari 2018 | Erica

I dag är det högt och lågt...-17 grader i Romme Dal och -2 på topparna. Igår hade vi liknande fenomen. Då vi har riktiga kallgrader så försöker vi nu göra klar snötillverkningen för att inom kort öppna samtliga backar.

Nu hoppas vi dock att kylan kryper uppåt bergen så vi även kan säkra snötillgången i de övre delarna.

Skidåkningen är jättefin, det är kall fin snö och med solen som sällskap bjuds vi både på magiska soluppgångar samt solnedgångar.
Du glömmer väl inte att läsa vår pist- och väderrapport som dagligen uppdateras.

Senaste nytt

09 januari 2018 | Erica

I vår pist- och väderrapport hittar du alltid den senaste informationen från vår anläggning.

Just nu när det är kallgrader försöker vi göra klart snöläggningen för i år för att inom kort kunna öppna samtliga backar.

Läs pist- och snörapporten här.

Nu kommer de efterlängtade minusgraderna!

07 januari 2018 | Erica

Ja, nu har vi äntligen några riktigt kalla dagar i sikte. Vi kommer nu köra snösystemet för att säkra upp snön i de nedfarter vi ännu inte öppnat samt kompletteringsspruta i några av de andra backarna. Skogsriskan och Gläntan har varit öppna, men bara till halvbredd. Idag är de avstängda för snösprutning. Snösystemet kan ge viss snörök och dimma.

Vi hoppas inom kort kunna öppna samtliga nedfarter här på Romme Alpin. Idag är 18 nedfarter och 11 liftar öppna.

Vitt, vitt och vitt!

03 januari 2018 | Erica

Vilka veckor vi haft på sistone, så mycket snö som lagt sig som ett vitt lakan över våra två berg. Det är så vackert. Nu väntar vi på de där härliga och krispiga minusgraderna som biter lite i kinderna samt hjälper oss dra igång snösystemet så vi kan fylla på i de nedfarter som ännu inte öppnat.

Just nu har vi 20 öppna nedfarter och 11 liftar. Är du åksugen, hoppa in i bilen och kom hit eller ta en tur med en av våra skidbussar som bland annat avgår från Stockholm.

Här kommer några bilder från dagen!