Boka express
Skola online Skola online

Att välja rätt utrustning

Vilken nivå på utrustningen är rätt för mig?
För nybörjaren som vill ha lättsvängda skidor är nybörjarutrustning rätt val. Medelpaketet väljer du som är lite mer van och som behärskar de flesta nedfarter. Skidorna är lite hårdare och stabilare. Du som är en van och slipad skidåkare och åker alla nedfarter väljer det avancerade paketet. Skidan är mera vridstyv och passar en tuffare åkning i högre farter och brantare terräng.

Vilken storlek skall jag ha på pjäxorna?
Ofta fungerar din vanliga skostorlek bäst. Ange din storlek på skorna så hjälper personalen dig med rätt pjäxstorlek. En pjäxa ska varken klämma över tårna eller sitta löst. För komforten en kall dag håller du värmen mycket bättre om du kan röra på tårna ordentligt.

Hur långa skidor ska jag ha?
En bra tumregel för en fritidsåkare är ungefär 10 centimeter kortare än kroppslängden. De "nya" skidorna är väldigt fartstabila. Detta trots att längden på slalomskidor är mycket kortare idag än de var för 10 år sedan. Den gamla devisen, desto längre skidor desto bättre åkare, gäller inte längre. Men smaken om skidlängd är väldigt individuell och du får såklart den längd du önskar!

Hjälm?
Självklart! Hjälmen är både den vindtätaste, varmaste och skönaste mössan samtidigt som den räddar liv.